stichtingjannesslutter.nl presenteert:

home | contact | sitemap

Afbeelding Jannes Slutter

Achtergrond menu

je bent nu hier: Home » Over de Stichting » Archief » Programma 2010 » TBS

Ten Brinck Surquin (TBS)

Gemuudelukken stage 17.30 – 18.30

Twee akoestische gitaristen met compleet verschillende invalshoeken; Raimond Surquin (afgestudeerd aan het conservatorium als klassiek gitarist met een specialisatie binnen de jazz) en Luc ten Brinck (Achterhoekse singer-songwriter en voorheen frontman van de akoestische pop/rockband Quiet) troffen elkaar op een feestje en besloten een week later samen muziek te gaan maken. Vanuit deze verschillende invalshoeken komen er ook veel verschillende stijlen van muziek aan bod. Luistermuziek van Jim Croce en James Taylor, Soul van James Brown en Sam and Dave, Pop van Van Morrisson maar ook nummers van The Bee Gees, Jeff Buckley, Steve Earle, Eric Clapton, Elvis Presley, Gnarls Barkley, …………………….Beide heren laten zich niet in een hokje duwen maar spelen muziek die ze allebei kunnen waarderen. Al deze nummers worden akoestisch vertolkt.

Het akoestische duo krijgt regelmatig versterking van Miquel Padros op dwarsfluit.

b_tbs-2.jpg
Luc ten Brinck

b_tbs-1.jpg
Raimond Surquin

Het akoestische duo laat ook eigen muziek horen. Deze muziek resulteerde in deelname aan het Gelderse singer-songwriter festival en leverde hen een plek in de finale op. Hieronder twee recensie van 3 voor 12:

Finale Gelderse singer songwriter finale
“Luc ten Brinck brengt met zijn mede-gitarist liedjes die uit het hart en alledag gegrepen zijn. Ze tonen goed en snel gitaarwerk met hier en daar klassieke invloeden. Luc zingt met krachtige stem, waar af en toe een rauw randje aan kleeft. De songs worden gezellig aan elkaar gepraat en qua stijl en humor lijkt de beste omschrijving hier misschien wel Achterhoekse country.”

Voorronde Gelderse singer songwriter finale
“Dan heeft Luc ten Brinck het toch wat makkelijker. De teksten van de voormalige frontman van Quiet zijn minstens zo breekbaar en persoonlijk als die van zijn voorgangster, maar de muzikale inkleuring sluit wat beter aan bij blues- en rootsminnend Schiller. Versterkt met een extra gitarist krijgen zijn composities ook wat meer ruimte om te ademen, wat meteen een prettig Loudon Wainwright III geïnspireerd sfeertje weet weg te zetten: melancholische bespiegelingen die de perfecte soundtrack vormen voor nachtelijke autoritten en regenachtige zondagen. Om vervolgens net zo makkelijk over te schakelen op spaghettiwesternmuziek .”

JANNESPOP 2011

Zaterdag 23 april
15.00 - 17.30 KINDERMIDDAG (zaal open 14.30)

20.00 - 2.30 uur FESTIVAL (zaal open 19.30)

De Drufabriek Ulft

logo_dru.jpg

VOORVERKOOP 

- middag €2,50 

- avond €15,-

DAGKASSA €3,50 / €17,-