je bent nu hier: Home » Over de Stichting » Archief » Programma 2012 » Lou Patty

Lou Patty

Jongens met muzikale achtergronden van reggae, hiphop en punk besloten in 2008 hun krachten te bundelen en de band Lou Patty te vormen. Hiermee willen ze met hun eigen werk en stijl de Nederlandse podia bestormen.

Na het winnen van een local bandcontest nam de band haar eerste EP op. Het publiek noemt het veelal een mix van electrorock, rap, metal en funk. Zelf noemen zij het met een knipoog: 'Indorock 2.0'.

De EP kreeg airplay op onder andere 3FM en Kink FM. Hierna volgde een reeks van optredens in Nederland en Duitsland.
In 2011 brachten ze een DVD uit met videoclips, live opnames en drie nieuwe tracks. De band klinkt volwassener en er verschijnen goede recensies:

"Ja, ze zijn hard, maar halen ook veel invloeden uit hiphop, jazz, funk, eigenlijk alles wat je kunt bedenken. De vijf (!) synths en keyboards die voor de toetsenist staan dragen de nummers, waarop de rest van de band vol energie verder jamt."
- VPRO3voor12

"Die mix is goed terug te horen in hun single 'Back To The Fence'. Het is een lekker funky nummer, maar tegelijkertijd rockt het af en toe ook lekker. De clip sluit dan ook goed aan op de single. Er zijn flink wat video-effecten gebruikt om de juiste sfeer aan te geven wat dan ook goed gelukt is."
- Nextbestband.nl

Daarnaast werd de videoclip 'Back to the fence' één week lang uitgezonden op BNN 101TV en stond hij in de NEXTBESTBAND.NL top 10 tiplijst van 2011.

Anno 2012 wil de band hun energieke sound en live performance delen op de bekendere podia en festivals.

» www.lou-patty.com

JANNESPOP 2014